Ziua Eroilor

Ziua Eroilor sărbătorită la Școala Gimnazială Teliu

În fiecare an, la Înălțarea Domnului, a întrat în tradiție ca sa aducem un prinos de recunoștință eroilor neamului, care s-au jertfit, pentru apărarea pământului strămoșesc.

Astăzi, 13 iunie 2024, Ansamblul Coral al Școlii Gimnaziale Teliu, coordonați de domnii profesori Babin Anamaria și Dogar Dorel, au cinstit memoria Eroilor Neamului nostru printr-o scurt program artistic emoționant.

De-a lungul vremurilor de restriște prin care a trecut poporul român, locuitorii comunei Teliu au dovedit ca eroismul e arta de a sluji neamul prin propriul sacrificiu,deseori dus pana la moarte. În timpul celui de- al doilea razboi mondial, telenii si- au dat tributul de sânge pe câmpurile de lupta din Basarabia, în pustiurile rusești, pe străzile orașelor românești și maghiare sau pe culmile înzăpezite ale munților Tatra.
Conflictul mondial nu a ocolit nici acest mic sat ascuns între culmile Carpaților, telenii fiind nevoiți sa suporte greaua ocupație a armatelor germana și mai ales rusa dar și bombardamentele care urmăreau sa distrugă calea ferata.

Fie ca pilda Eroilor noștri sa ne dea curaj și încredere în forțele noastre, iar mintea noastră sa se hrănească cu aceste gânduri mărețe pentru ca numai credința în eroi creează eroi.