Incluziunea în acțiune -Proiect Campionii Incluziunii

Incluziunea în acțiune – Puterea lui ÎMPREUNĂ

Proiect Campionii Incluziunii

„Campionii Incluziunii” este un proiect coordonat de Fundația Noi Orizonturi Lupeni, derulat în parteneriat cu șașe școli gimnaziale, printre care și Școala Gimnazială Teliu, cu cei 26 de elevi, 14 părinți și 12 cadre didactice.

Proiectul a avut o durată de implementare de 18 luni și a cuprins mai multe tipuri de activități, printre care și participarea la o tabară de dezvoltare socio-emoțională.

Duminică, 14 august, 2022, plini de entuziasm, 36 de copii ai Școlii Gimnaziale Teliu, au plecat spre Straja, județul Hunedoara.

Fiecare zi , a fost presărată cu multe provocări noi. Prin activitățile outdoor și indoor, copiii au pășit în afara zonei de confort, testându-și limitele. Activitățile, atent alese i-au provocat să aibă încredere în ei, dar și în ceilalți.

Timp de cinci zile, copiii au urcat pe centripet, au mers în drumeții, au explorat zona, au luat parte la diverse jocuri de echipă și au vorbit despre concepte ca: provocare, alegeri, responsabilitate.

Fiecare tip de activitate a fost urmat de discuții care i-au ajutat pe copii să dezbată și să reflecte la unele lucruri precum: munca în echipă, încredere, excluziune, incluziune.

În tabără, copiii au avut oportunitatea să-și rezolve problemele singuri, să se adpteze în funcție de oameni diferiți, să fie mai responsabili și să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare.

Mediul a fost oportun pentru a interacționa cu alți copii și a lega prietenii, de a-și rezolva unele conflicte și de a coopera pentru a duce la bun sfârșit unele sarcini.

Tabăra a fost o experiență unică pentru copii, un adevărat suport pentru maturizarea socială, emoțională, morală și fizică.

Totodată, cei 4 profesori desemnați, au participat la cursuri premergătoare procesului de elaborare a strategiei școlii de creștere a incluziunii prin implicarea părinților, coordonați de doamna Maria Kovacs, alături de echipa Școlii Gimnziale Calvini.